%100 Pamuk Kumaşlı Ürünler Yazın Giyilir Mi?

%100 Pamuk Kumaşlı Ürünler Yazın Giyilir Mi?

Pamuk doğal hammaddeden oluştuğu için hem organik giyimin hem de sağlık açısından en çok kullanılan ürünler pamuk kumaşta üretilmiştir. Emiş gücü yüksek olan, hava alan ve uzun yıllar giyilen kalitedeki kıyafetlerin genel olarak %100 pamuk olduğu görülmüştür. Kış günlerinde sıcak, yaz günlerinde ise serin tutulan pamuk kumaşlar daha çok tercih edilir. Kış günlerinde yün ve kadife vb. kumaşlar sık sık tercih edileceğinden, opsiyonlar daha fazladır. Ama yaz günlerinde terlediğiniz zaman terinizi emen ve size konforlu bir deneyim sunan pamuklu kumaşların opsiyonları çok azdır.

%100 PAMUK KUMAŞLAR SICAK TUTAR MI?

Pamuk kumaşlar, dokuma sıklığına bağlı olarak hem yaz günlerinde hem de kış günlerinde giymeniz için üretilen bir kumaş türüdür. Sık dokunan pamuklu kumaşlar, kış günlerinde giyilen kıyafetler için uygun iken, daha gevşek dokunan ürünler genel olarak yaz günlerinde tercih edilmektedir. Gömlekler, kabanlar, ceketler, eşofmanlar vb. kışlık ürünleri pamuk kumaştan üretilmektedir. Çünkü pamuklu kumaşların hava alan yapıları yaz aylarında teninizi havalandırıp serin kalmanızı, kış aylarında ise ısıyı içine çekip sıcak kalmanızı sağlar.

PAMUKLU GİYSİLER ÇAMAŞIR MAKİNESİNDE ÇEKER Mİ?

Pamuklu kumaşlar farklı sıkılıkta dokunan ürünlerin meydana getirilmesini sağlamaktadır. Bu sıkılığa göre kışlık ve yazlık kıyafetler üretilmektedir. Ama her koşulda değişmeyen unsur, pamuklu kumaş dokusundaki boşluklardır. Bu boşluklar; kullanıma, sıcaklığa ve yıkamaya göre genleşir ya da küçülür. Pamuklu kumaştan üretilen kıyafetlerinizi 60 derecenin üzerinde yıkanırsa dokuma arasındaki boşluklar seyrelmektedir ve bunun sonucunda ise kıyafetleriniz çekmektedir. Bu yüzden aksi belirtilmezse pamuklu olan kıyafetler maksimum 60 derece sıcaklıkta yıkanmalıdır.

VİSKON KUMAŞ MI PAMUKLU KUMAŞ MI?

Viskon kumaşlar pamuklu kumaşlar gibi hammaddesi selüloz olan bir kumaş türüdür. Pamuğa göre emiş gücü çok daha yüksek olan viskon kumaşlar, gündelik kıyafetlerinizin içinde bulunabilir. Genel olarak tek başına yer verilmeyen viskon kumaşlar dayanıklılığı yüksek olmadığı için %100 kullanılmaz. Polyester kumaş gibi canlı ve parlak görünen fakat pamuklu kumaş gibi hava alan viskon kumaşın tek olumsuz yanı, uzun ömürlü olmamasıdır. Bu yüzden bazı giysilerde %10, %20 ya da %30 şeklinde bir ibare ile, üretilen kumaşının içerisinde ne kadar viskon bulunduğunu gösterir. Canlılık katılan ve eğer ki gömlek veya başka bir giyim ürünü üstünde baskı varsa kaliteli duran tercih edilir demek yanlış olmaktadır. Pamuklu kumaşsa çekebilen, baskılı olan giysilerde renklerin solmasına sebebiyet veren fakat kış günlerinde sıcak, yaz günlerinde serin ve teri anında emebilen yapıya sahip olduğu için sağlık açısından önemlidir.

Etiketler: pamuk kumaş, yaz kombinleri
Şubat 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR