Tişört Bedeni Nasıl Ölçülür?

Tişört Bedeni Nasıl Ölçülür?

Oversize tişörtler, yaz günlerinde en sık tercih edilen ve en çok giyilen giyim ürünlerimizdir. Doğru bedende alınırsa ferah, rahat ve sportif bir tarz sağlayan oversize tişörtler, farklı beden seçenekleri ile kafanızda soru işaretleri oluşabilir. Bunun için en iyi çözüm yolu vücut ölçünüzü doğru şekilde ölçmektir. Bu ölçülerinizi doğru ölçmek için bir yardımcıya bir de mezuraya ihtiyaç vardır. Daha sonra ise :

  • Omurganızı dik pozisyona getirilerek ayakta durunuz.
  • Mezura aracılığı ile kolunuzun altından olabilecek şekilde tüm göğüs çevresini ölçünüz ve bir kağıda yazılır.
  • Mezuranızın ucu ile omuz bitimi ile kol başlangıcının olduğu noktaya yerleştirilmektedir. Olması gereken uzunluğa dek gelen gövde boyunca aşağıya çekilir ve kemerin ortalama 10 cm aşağısına denk gelen ölçü de kaydedilir.

En iyi tişört seçimi nasıl yapılır?

Tişört seçiminizde yakalar, kumaş türleri ve uzunlukları en önemli faktörlerdendir. Bunlara ek olarak renklerde eklenebilir ve en doğru tişört seçimlerinin yapılmasına katkı sağlar.

  • Kumaş türleri: Oversize tişörtler, genel olarak sıcak günlerde tercih edilen ürünlerdir. Yaz günlerinden sizi ferahlatacak, terinizi emecek kumaşlardan üretilen oversize tişörtleri giymek hem sizin sağlıklı hem de doğru bir seçim olacaktır. Pamuklu kumaşlar, yaz günlerinden giymek için çok iyi bir tercih olacaktır. Bununla beraber keten ve şile bezleri de hafif olmaları ve rahat olmaları sizi hayal kırıklığına uğratmayacaktır.
  • Yaka: Yaka tercihi, vücut ölçü algısı nedeniyle kritik bir tercihtir. V,U, kare ve oval olan yakalar açıklık sağladıkları için hem yaz için uygun bir seçenektir hem de olduğunuzdan kilolu görünmenizin önüne geçer. Bisiklet ve sıfır yakalarsa özel olarak göğüs ve omuzlarınızı daha geniş gösterek olduğunuzdan daha kilolu görünmenize sebebiyet verebilir.
  • Uzunluk: Yaz günlerinden rahatlığı önemli olan kişiler genel olarak uzun olan tişörtleri tercih ederler. Fakat olması gereken, kemer kısmından 15 cm uzun olmasıdır. Çok uzun olan tişörtler, boyunuzu daha kısa gösterebileceği gibi kısa olan tişörtler ise daha kilolu görünmenize sebep olabilir.
  • Renk: Yaz günlerinde tercih ettiğiniz tişört renkleri, kesin ve kesin yaz mevsimine uygun tercih edilmelidir. Sıcaklığı içine çeken ve hapseden lacivert, siyah gibi koyu olan renklerdeki tişörtler sizi fazlasıyla terletecektir. Beyaz, pembe, açık mavi gibi daha açık ve soft tonlar sıcaklığı iter ve size daha rahat bir deneyim sunar.

Tişört Boyu Nasıl Olmalıdır?

Tişörtlerin boyları genel olarak üretildiği kalıplara göre farklılık gösterebilir. Özellikle son zamanlarda üretilen kısa tişörtler sevilerek satın alınan ürünler arasındadır. Ama tişört için en uygun olan tişört boyu kişinin boyuna göre değişiklik gösterir. Uzun boylu olanların kısa tişörtler seçmesi de vücut ölçülerinde bir oransızlık olduğu görünümü verecektir. Bu yüzden tişört seçimi, kişi boyuna göre özel olarak belirlenmelidir.

Etiketler: tişört, beden, ölçü, oversize beden, oversize tişört
Mart 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR