Bilgisayar Çantasını Nasıl Seçmeliyiz?

Bilgisayar Çantasını Nasıl Seçmeliyiz?

Günlük yaşamımızın içine girmiş olan ve en hassas teknolojik aletlerden bir olan laptoplar, özel bir taşıma gerektirmektedir. Standart sırt çantalarında taşınması halinde çizilme ve kırılma ihtimali yüksek olan bilgisayarlar için özel olarak tasarlanan laptop çantalarımızı kullanmak çok daha sağlıklı olacaktır. Çünkü laptop taşımalar için tasarlanan bu tarzdaki ürünlerde, koruma bantları ile berabere yumuşak dolgulu iç malzeme de kullanılabilir. Halbuki normal sırt çantalarında sadece eşyalarınızı depolayarak sırtında taşımanızı kolaylaştıracak şekilde tasarlanmaktadır. Bu yüzden bilgisayar çantası seçerken, yüksek verim gözetilmektedir. O zaman laptop çantası alırken nelere dikkat etmeliyiz. Madde madde inceleyelim:

  • En önemlisi doğru boyut seçmektir. Laptopunuzun ölçüsü çantanızı satın alırken köşegen ölçüsünden öğrenebilirsiniz. Laptop çantanızın, laptopunuzdan küçük olması halinde fermuarı kapatırken bile zarar verebilirsiniz. Büyük olması durumunda ise çantanın içinde savrulması durumunda zarar görme olasılığı yine yüksektir.
  • Bilgisayar çantaları ise aslında bilgisayarınızı darbeden muhafaza etmeyi amaçlasa da suyla teması kesilmelidir. Seçeceğiniz bilgisayar çantasının kumaşı, su geçirmeyen nitelikte olmalı ve mümkünse suyu itecek kanvas kumaştan üretilmiş olmalıdır.
  • Konfor, laptop çantalarında pek aranan bir özellik değildir. Ama taşınırken canınızın yanması ya da sonrasında farklı çeşitte ağrılar yaşamanız pek sağlıklı değildir. Bu yüzden size taşıma kolaylığı sağlayacak olan laptop çantalarını seçmelisiniz.

SIRT ÇANTASI MI KULLANILMALI YOKSA EL ÇANTASI MI ?

Her gününü bilgisayarıyla geçiren müşterilerimiz için laptop çantası seçimi çok önemli bir unsurdur. Yanlış çanta seçimi, tüm gün boyun ağrısına sebep olabilir. Eğer bilgisayar çantanız, koruma bakımından yeterli değilse bakmanız gereken bir diğer özellikse hem el hem de sırt çantası olarak kullanılabilmesi. Günümüzde bilgisayarlar, Mümkün olduğunca hafif de olsa yapısı gereği belirli ağırlığa sahiptir. Hem de bu ağırlık, sürekli elinizde olan ya da sürekli sırtınızda taşınan bir ağırlık değildir. Bu yüzden her ikisi için de imkan veren taşırken ağrı yaşarsanız değişiklik yapabileceğiniz çantalar seçmelisiniz.

Etiketler: çanta, bilgisayar çantası, laptop çantası
Şubat 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR