Çanta Sağ Omuza Mı Takılmalıdır Sol Omuza Mı?

Çanta Sağ Omuza Mı Takılmalıdır Sol Omuza Mı?

İster gece kıyafetleri olsun gündelik elbiseler olsun, omuz çantaları her kombinin muhteşem tamamlayıcılarıdır. Büyük, orta ve küçük opsiyonları bulunan omuz çantaları en çok merak edilen soru sağ omuza mı takılmalıdır sol omuza mı takılmalıdır sorusudur. Gün boyunca omzunuzda kalacak bir çanta, hafif bile olsa çeşitli ağrılara sahip olabilir. Bu yüzden sık sık omuz değiştiren en iyi yöntem olduğu söylenmektedir. Ama genel alışkanlıklar, çantaları kullanmak için uygun olan tarafınıza almaktadır. Eğer ki sağ elinizi daha çok kullanıyor iseniz, çantanız sağ omzunda yer almalı ya da sol elinizi sol tarafınızda kalmalıdır.

BEL ÇANTALARI NASIL KULLANILMALIDIR?

Son günlerde özellikle gençlerin ellerinden düşürmediği bel çantası, ergonomik olması sebebiyle sevilerek kullanılmaktadır. Oversize modanın eşlik ettiği bu ürünler, sadece belde değil omuzda ya da sırtta yer almaktadır. Bel çantaları, genel olarak üçgen formlu bir hazne ve kemerlerden oluşan aksesuarlar. Bele bağlanması ile kemer kısımları oldukça uzundur. Eğer ki bel çantanızı bir omzunuzu aşırtıp diğer kolunuzun altından gelecek şekilde bağlanabilirseniz sadece belde değil sırtta da kullanabilirsiniz denilebilir.

BOYUN FITIĞI OLAN HASTALAR NASIL ÇANTALAR TERCİH EDİLMELİDİR?

Yaşınızın artması  ve alışkanlıklarınızın uzun süre tekrar edilmesi sonucu oluşan boyun fıtığı, gündelik hayatınızda dahi sizi zorlayan bir durum haline dönüşmektedir. Kronik olan ağrının yanı sıra omuz ve sırt çantası gibi çantaları taşınırken, normal insanlardan çok daha fazla zorlanabilirsiniz. Bunun nedeni bu çantaların ağırlığı aşağıya çekilmesi ve boynunuza ciddi bir yük bindirilmesidir. Boyun fıtığınızın varsa düzenli olarak çanta kullanmak zorunda iseniz:

  • Sırt çantası ağırlığı omuz çantasına göre daha eşit dağıtır. Bu yüzden omuz çantası yerine sırt çantası tercih edebilirsiniz.
  • Omuz çantaları tercih edilirse kesinlikle temel ihtiyaçlarınız haricinde çantanızı doldurmayınız ve gün içinde sık sık çantanızı taşıdığınız omzunuzu değiştiriniz.
  • Çanta tercihiniz ne olursa olsun, çantalarınızı tıka basa doldurmayın, ilk elinize aldığınızda ise ağırlıkla günün sonunda hissedeceğiniz ağırlığın farklı olduğunu unutmayınız.
  • Sırt çantaları ile ağır yük taşımanız gerekirse , bel destekli olan, kemerli çantaları tercih etmelisiniz ve boynunuza inen baskıyı azaltınız

ÇANTA KULLANIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Çanta kullanırken ise en sık yapılan hata, taşıyabilirim diye düşünülerek çantanın aldığı kadar eşyayı yerleştirmek. İnsanlar, kendi vücut ağırlıklarının kat kat fazlasını taşıyabiliyorsa bile bunu sürekli yapmak ömür kısaltır. Bu yüzden hem omuz hem sırt çantası olsun taşıdıklarınıza mutlaka dikkat etmelisiniz. Ağırlığınızın %10’undan fazlasını tüm gün taşımamaya dikkat ediniz. Hem de sırt çantanızı yerleştirirken ağır olan nesneleri sırt kısmınıza, hafif nesnelerinizi ise uca yerleştirip ağırlığın sırtınızda birikmesiniz sağlayınız.

Etiketler: çanta,stil rehberi, çanta kobinleri
Şubat 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR