Erkek T-Shirt Uzunluğu Ne Olmalıdır?

Erkek T-Shirt Uzunluğu Ne Olmalıdır?

Kadın tişörtlerinin uzunluklarına göre erkek tişörtlerindeki uzunluk seçeneği çok da fazla değildir. Birbirinden farklı tasarımlar arasında 5- 10 cm aralığındaki farklar, tişört giyildiğinde geldiği hizayı değiştirse de görünüş açısından çok fazla fark yaratmaz. Yine de bazı durumlarda kalıp farklılıkları olsa da erkek tişörtleri çok kısa veya çok uzun olabilir. Peki erkek tişörtlerinin uzunluğu ne olmalıdır?

Erkek tişörtleri ise uzunluk olarak minimum pantolon kemerinin hizasını geçecek şekilde, maksimum olarak ise kemer hizasının tamamen kapatacak şekilde olmalıdır. Diğerlerine göre daha kısa olan tişörtler ise küçük geliyor izlenimi vermesinin yanı sıra, vücut ölçülerinizin yanlış algılanmasına neden olur. Daha uzun olan erkek tişörtlerinde ise ‘’çok büyük gelmiş’’ izlenimi vermiş olacaktır. Tabi ki bu uzun olma ihtimaline karşı, oversize erkek tişörtlerini dahil etmemek gerekir.

ERKEK TİŞÖRTLERİ SATIN ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

  • Özellikle oversize erkek tişörtlerinde rahatlık ve konfor ön planda olmalıdır. Hangi kalıpta tişört tercih ederseniz edin eğer özel olarak seçmediyseniz dar bir forma sahip olmamalıdır.
  • %100 pamuklu kumaştan üretilen erkek tişörtleri ilk sırada tercih edilir. Terleme oranlarının yüksek olması yüzünden olabildiğince polyester kumaşlar, polyamid kumaşlar ve elastan kumaşlar gibi kumaşlardan kaçınılmalıdır.
  • Erkeklerin tişörtlerin seçiminde en çok zorlandığı konulardan biri renk seçimidir. Kadınlar, yüzlerce renkte ürün seçebilse de erkekler ise genelde lacivert, siyah, yeşil veya mavi gibi renkler seçmektedir. Bu yüzden satın aldığınız tişörtlerin, diğer giysilerin uyumlu olduğu için bu renklerde olması ya da bu renklerle uyumlu olmasına dikkat edebilirsiniz.

ERKEK TİŞÖRTLER PANTOLONLARIN İÇİNE SOKULUR MU?

Hepimizin tarzı kendine hastır. Aynı tişörtü hatta aynı pantolonlar ve ayakkabılar farklı kişiler tarafından giyildiğinde ortaya farklı görüntüler çıkar. Bu, vücut tipinizin boya dek uzanan farklılıklarla da ilgilidir. Bazıları göbeği sıfırlanacak halde tişörtlerini pantolonlarının içine sokar, bazıları ise tamamen dışarda olarak kullanmaktadır. Bu seçim sizin inisiyatifinize bağlıdır.

KADIN VE ERKEK BEDEN ÖLÇÜLERİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Aslında erkek ve kadın bedenleri hemen hemen aynıdır. Ama erkeklerin vücut kalıpları kadın vücut kalıplarına çok daha geniş olduğundan, aynı bedendeki kadın tişörtleri ve erkek tişörtleri arasında 2-3 beden fark var gibi görünür.

Etiketler: erkek moda, t-shırt, erkek t-shırt, oversize t-shırt
Şubat 22, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR