Eşofman Altlarında Nasıl Kumaşlar Tercih Etmelisiniz?

Eşofman Altlarında Nasıl Kumaşlar Tercih Etmelisiniz?

Erkek eşofmanları yaz kış tercih edilen spor giyim türlerindendir. Bu yüzden en uygun olan kumaşı mevsime göre belirlenmektedir. Günümüzdeki çoğu üründe pamuklu kumaştan polyester kumaşa, elastan kumaştan, polyamid kumaşa bir çok çeşit kumaş türleri ayrı ayrı veya birleştirilen üretilen eşofmanlar bulmak mümkündür. Genel olarak sağlık açısından pamuklu olan kumaşalrın tercih edilmesi eşofman altlarında giyilen yere göre de polyester ya da polyamid kumaş da tercih edilebilir.

Sıcak yaz günlerinde ise eşofman altının pamuklu kumaş tercih edilmesi, sizi sıkmayan ve rahat etmenizi sağlayan bir ortam hazırlar. Teri emebilen ve teninizin nem dengesini koruyabilen pamuklu kumaş yaz günlerinde eşofman altı kumaş türlerinde ön plana çıkmaktadır. Kış günlerinde ise pamuk ve polyester karışımı olan kumaşlar çok daha fazla sık tercih edilmektedir. Çünkü polyester kumaşlar, ısıyı doğrudan etkileyen bir yapıya sahiptir veya soğuk kış günlerinde üşümenizi engellemektedir.

EŞOFMAN ALTI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Bu konuda en çok dikkat etmeniz gereken özellikler beden, kumaş türü, kalıp ve renklerdir.

  • Beden: Oversize ürünler ilk tercihiniz değilse, eşofman altlarınızın bedeninize uygun olmalıdır. Spor aktiviteleriniz sırasında ya da sokaklarda sürekli belinizden düşen veya canınızı acıtan, hareket alanınızı kısıtlayan şekilde küçük gelen eşofman altları, rahat etmenizin önüne geçmektedir. Özellikle spor aktivitelerinde kullanmak üzere eşofman altlarını seçiyorsanız, en önemli nokta beden seçimleridir. Yanlış beden giysiler, yaptığınız spor aktivitelerinin verimliliğini büyük oranda düşmektedir.
  • Kumaş Türü: Mevsimlik kumaşlar, eşofman altları seçiminde çok önemli bir noktadır. Çünkü sıcak yaz günlerinde terlemenize, soğuk kış günlerinde üşümenize neden olacak eşofman altı kumaşları bulunmaktadır. En sağlıklı olan seçim ise yazın %100 pamuk veya en azından %70 pamuk oranına sahip olan kumaş türleri, kış günlerinde pamuk ve polyester karışım kumaş türleri olmalıdır.
  • Kalıp: Her insan vücudu farklı özellikler taşımaktadır. Bu yüzden eşofman altları seçerken diz altı boyundan bacak kalınlığına kadar pek çok farklı ölçü bulunmaktadır. Bedeninize uygun olan kalıplara sahip olan eşofmanlarda yürümek, spor yapmak veya koşmak size maksimum verimlilik sağlar.
  • Renk: İsteğinize bağlı olarak, eşofmanlarda renk seçimi aslında önemli bir noktadır. Çünkü eşofman altlarınızda üstüne üst giyim ürünleri seçerken zorlanırsanız, doğru renkte hata yapmış olabilirsiniz. Gri, siyah, beyaz, kırmızı gibi ana renklerden oluşan eşofman altları satın almak kombin yapmanıza yardımcı olacaktır.

PAMUKLU EŞOFMANLARDA DİZ İZİ OLUŞUR MU?

Pamuklu kumaşlar, esneme payı en az olan kumaşlardan biridir. Yüksek ısıya dayanıklı olan, hava olan ve sıvı dokunan yapısı ile ileriki yıllarda kullanım sonucu oluşan doğal deformelerin önüne geçmektedir. Tabiki çok uzun yıllar sonra her giyim ürünün yıpranma payı hesaba katılmalıdır. Ama eşofman altınız eğer ki %100 pamuk kumaş ise deforme olma, diz ya da dirsek izi çıkması, diğer kumaş türlerine göre en uzun sürede olacaktır.

NE ZAMAN EŞOFMAN GİYMEYİ TERCİH EDERİZ?

Tabiki eşofman giymenin zamanı ya da mevsimi yoktur. Her mevsimde her aktivitede kullanabileceğiniz eşofman takımlarımıza göz atarsanız her birinin günlük yaşamda ya da sporda giyebileceğinizi fark edeceksiniz. Kaliteli olması ve şık olması ile siz müşterilerimizi asla yarı yolda bırakmayacak eşofman altlarımızı satın alabilirsiniz. Hem spor hem piknikte hem koşuda hem de arkadaşlarınızla buluştuğunuzda eşofmanlarınızı giyip rahatlayabilirsiniz.

Etiketler: eşofman, erkek eşofman, oversize eşofman, kumaş
Şubat 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR