Eşofmanlar Polyester Mi Olmalı Pamuk Mu Olmalı?

Eşofmanlar Polyester Mi Olmalı Pamuk Mu Olmalı?

Özellikleri birbirinden farklı olan çok sayıda kumaş giyim ürünlerinin üretiminde kullanılmaktadır. Doğal hammaddeye sahip olan pamuk gibi kumaş türlerinin yanında petrol bazlı olan plastik malzemelerden elde edilen kumaş türlerinin de giyim sektöründe oldukça yaygın olduğu bilinmektedir. Pamuk kumaş doğal olduğu, yüksek emiciliğe sahip olduğu ve hava aldığı için en sık tercih edilen kumaş türüdür. Fakat uzun süre ıslak kalırsa özellikle giyim söz konusu olduğu için çeşitli hastalıklara neden olabilir.

Polyester kumaşlar ise petrol alaşımı  içeren materyallerden üretilmiş ve bu nedenle hava almayan kumaş türleridir. Vücuttan atılan teri, vücut sıvılarını aynı şekilde dışarı atan bu türdeki kumaşlar, hızlı kuruduğu ve kokmadığı için tercih edilmektedir. Spor giysilerinde en önemli parçalardan olan eşofmanlarda pamuk polyester karışımı en çok tercih edilir. Bunun nedeni ise pamuğun emici ve doğal olması ve polyesterin hızlı kuruyor olması özelliklerini birleştirerek bir kumaş elde edilmiştir. %100 pamuk olan kumaşlar ise en çok tercih edilen 2. kumaş türüdür. Çoğunlukla kısa süreli olan spor aktiviteleri giysilerinde veya gündelik giysilerde doğallık nedeniyle ön plana çıkmaktadır.

POLYESTER EŞOFMANLAR DİZ İZİ YAPAR MI?

Polyester kumaşlar, içinde pamuk dışında herhangi bir karışım içermiyorsa esneme yapmaz. Yüksek ısıya dayanıklı, sağlam ve çabuk kuruyan polyester kumaşlar genelde sert bir kumaştır. Hava almadığı için kullanım sonucu yıpranmalarının neredeyse hiç görülmediği kumaş çeşitleri de denir. Tabiki her kıyafet gibi, polyester kumaşlı giysiler de uzun süre giyilirse bu yıpranma payları kısa sürede ömrünü doldurabilir.

PAMUK POLYESTER KARIŞIM KUMAŞLAR SİZİ TERLETİR Mİ?

Sadece kumaşlar sizi terletmez. Ilık havalarda, terlemeye başladığınız zaman sizi rahatsız etmiyorsa, doğru kumaş türünü seçmişsiniz demektir. Çok sıcak olan havalardaysa doğru kumaşı seçseniz de terlemekten kurtulamazsınız. Kesin olarak bilinmelidir ki bu durumun sonuçları, seçilen kumaşın türüne göre değişiklik gösterebilir.

SPOR YAPARKEN NEDEN POLYESTER KUMAŞLI GİYSİLER TERCİH ETMELİYİZ?

Spor giysilerinde ilk tercih edilenler pamuklu kumaşlardır. Teri hapis ettiği bu kumaş türüne en sağlıklısı demek doğru olabilir. Çünkü uzun sürede kurayabilen pamuklu kumaşlar, uzun süreli antrenmanlarınızda sizi hasta etmeye neden olabilir. Tamamı polyester olan spor giysisi ile normalden fazla terlemeniz ve bu terin spor salonuna yayılmasına neden olabilir. Pamuk ve polyester karışımı olan eşofman ve taytlar hem terinizi dışarı atar ve gözeneklerinizin hava almasına olanak sağlar hem de saatlerce nemli kıyafet ile spor yapmanıza engel olmaktadır. Polyester kumaşın en önemli katkısı, fazlasıyla hızlı şekilde kuruyan bir kumaş türü olmasıdır.

Etiketler: eşofman, oversize eşofman, erkek kombin, kumaş
Şubat 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR