T-Shırtlerimizden Baskıların Çıkmaması İçin Ne Yapmalıyız?

T-Shırtlerimizden Baskıların Çıkmaması İçin Ne Yapmalıyız?

Mizahi, romantik, simgesel olan tişört baskıları, giyen herkes için farklı anlam taşımaktadır. Müzik grubu simgelerinden romantik sözlere, esprilerden soyut çalışmalara kadar çeşitli baskılar, günümüzdeki tişörtlere basılmaktadır. Plastik bazlı olan boyalar ile yapılan baskı işlemlerinin prosedürleri vardır. Ama temel olarak varılan nokta ise yüksek ısıyı kullanarak, ilgili resimlerin kumaşların üzerine işlenmesi işlemidir. Bu baskıyı nasıl koruyacağınızsa hem tişört kumaşlarına hem  baskı malzemesine hem kullanım sıklıklarına hem de baskı kalitesine göre değişmektedir.

Doğru yıkama sıcaklığı, doğru ütü sıcaklığı ve sık kullanılan baskılı tişörtleri elde yıkama alışkanlığınız, bakılı tişörtlerinizin ömrünü uzatabilmektedir. Ama ne kadar korunarak kullanılırsa kullanılsın, tişört üstündeki baskılar tamamen çıkmasa da kullanıma göre baskının rengini değiştirebilir.

BASKILI TİŞÖRTLERİNİZİ NASIL YIKAMALISINIZ?

Tersi belirtilmezse, baskılı tişörtleriniz uygun yıkama sıcaklığı 30 derecedir. 30 derece sıcaklıkta, kirler arınır ve baskılar korunur. Az miktarda da olsa baskılı tişörtlerde sadece elde yıkama yapılması gerektiğine dair ibare ile karşılaşabilirsiniz. Bu durumda çamaşır makinelerinizde elde yıkma programlarınız varsa, bunları da kullanabilirsiniz. Bazı durumlardaysa baskı, sadece ısı değil dikiş yolu ile de sabitlenebilir. Bu durumda ise 30 derecenin üstündeki sıcaklıklarda yıkama yapabilirsiniz.

BASKILI TİŞÖRTLERİNİZİ NASIL ÜTÜLEMELİSİNİZ?

Baskısı olan tişörtlerde en önemli sorunlardan biri ütülemektir. Yanlış sıcaklıkta ve ütüyü doğrudan baskı üzerine konulursa hem tişörtünüz hem de ütünüzün tabanı büyük zarar görebilmektedir. Bu yüzden baskılı tişörtlerinizi ütülerken yapabileceğiniz ilk şey, tişörtü tek çevirmektir. Daha sonra ise ütünüzü, pamuklu kumaş ayarında ise saten kumaş ayarında kullanarak ütüleme yapınız. Bazı baskılı tişörtlerde dikiş ile güçlendirildiği için aralarda kumaşlar bulunmaktadır. Yıkama sonrasında ise kırışan minik boşluklar tişörtü ters çevrilse de düzelmemektedir. Bunun için bir tülbent ya da ütü bezine ihtiyacınız var. Ütünüzü düşük sıcaklıkta, ama bu kez tişörtünüzün baskılı olan yüzü üstte olacak şekilde üzerine ütüleme bezi veya tülbent koyarak ütüleebilirsiniz.

BASKILI TİŞÖRTLERİNİZİ NE İLE KOMBİNLEYEBİLİRSİNİZ?

Normal tişörtler ile baskılı tişörtler arasındaki fark baskılı tişörtlerdeki renk skalasıdır. Tişörtleriniz beyaz renkli olsa da üzerlerindeki baskılar gökkuşağı renklerinde olabilir. Bu yüzden baskılı tişörtler renkleri farketmeden kullanabileceğiniz parçalar:

  • Kot pantolon
  • Baggy pantolon
  • Eşofman altı
  • Klasik şort
  • Spor şort
  • Kapri

Etiketler: t-shırt, oversize t-shırt, baskılı t-shırt
Şubat 20, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR