Yağmurluğunuzu Nasıl Seçmelisiniz?

Yağmurluğunuzu  Nasıl  Seçmelisiniz?

Yağmurluğunuzun kaliteli ve iyi olması, sizi olabilecek kazalardan büyük ihtimalle sizi koruyacaktır. İyi yağmurluk sizi en şiddetli yağmurlardan bile koruyabilmektedir. Bunun için dikkat etmeniz gereken kriterler ise:

  • Yağmurluğun boyu sizin için uygun olamlıdır. Baldırınızı kapatabilecek kadar uzun olmalı, ayağınıza dolanmayacak kadar kısa ise kısa olmalıdır. Dizinizin altında kalan yağmurluklar, kumaş kalitesine de göre koruma düzeyinizin en yüksek olduğu yağmurluklardır.
  • Tam koruma için bir diğer şart ise kapşondur. Eğer yağmurluğunuzun bir kapşonu olmazsa, yağmurluğunuzun ense kısmından içinize su kaçma ihtimali çok fazladır.
  • Uzun olan yağmurluklar genel olarak branda kumaşlardan üretilir. Ama bu kumaşlar çok terleten, hava almayan ve suya karşı olan dayanaklılığı da yüksektir. Aynı dayanıklık seviyesine sahip olan kumaşlardan üretilen, iç kısmı pamuk olan polar olan veya yün olan yağmurluklar soğuk almanızı engeller ve soğuğa rağmen terlemenizin de önüne geçer.

POLYESTER YAĞMURLUKLAR SU GEÇİRİR Mİ?

Polyester kumaşlar, banyo paspaslarında kullanılırsa suya karşı dayanıklılığını koruyan bir malzemedir ama yağmurluklarda aynı verimi almak çok zordur. Petrol ve plastik hammaddesi olan polyesterler, işlemden geçerek boşluklu yapıya sahip olmuştur. Bu yüzden de hava ve suyun sızması için ideal yapıdadır. Bu yüzden polyester kumaş, yağmurluklar için çok iyi bir tercih değildir. Ama hafif yağışlı günlerde, bahar yağmurlarında polyester olan yağmurluklar sizi kesin olarak koruyacaktır.

YAĞMURLUKLAR SİZİ SICAK TUTAR MI?

Yağmurluklar hava ve su geçirmeyen kumaşlardan üretilirse en verimli şekilde koruma sağlamaktadır. Bu yüzden  aynı anda yağmurluğun altında ise hava ile temasınız olmaz. Özel olarak çok soğuk olan havalarda, insan vücudaunda dış ortamına uyum sağlayabilmek için vücut ısısında değişimler görünür. Yani hava çok soğuksa vücut sıcaklığınız normalin 2 ya da 3 birim yüksek olmalıdır. Ortalama insan vücudu sıcaklığı 36.5 olduğu düşünülür ise çok soğuk olan havalarda da bu sıcaklık 36.7 – 36.8 olabilir. Bu yüzden hava almayan kumaşın altına kalırsa dış sıcaklık ne olursa olsun fazlasıyla terlersiniz. Yağmurluk seçimi, tam olarak bu yüzden çok önemlidir. Fırtınalı bir günden yağmurdan korunmak isterseniz eğer yağmurluğunuzu hava alabilen bir kumaştan seçmez iseniz terleyip tekrar üşüyerek hasta olma ihtimaliniz vardır. Yaz ve bahar günlerinde yağan yağmurlarda durum tam tersidir. Yağmurluk hava almazsa sizi terletmek yerine sizi serin tutabilir.

YAĞMURLUKLAR NE İLE KOMBİN EDİLİR?

Yoğun bir yağış var ise, yağmurluğun altına lastik bir çizme giyilebilir. Bağcıklı ya da fermuarlı botlar su seviyesinin yüksek olduğu durumlarda kurtarıcı bir parça değildir. Lastik botlar diz altına kadar olan tek parça olmaları nedeni ile hiç ıslanmadan kuru bir gün geçirmenizi sağlayacaktır.

Etiketler: yağmurluk, kombin, yağmurlu gün kombini
Şubat 21, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR